Carnea de struț este promovată ca fiind una dintre cele mai sănătoase cărni, cu un conținut foarte scăzut în grăsimi și calorii față de carnea de vacă, porc, pui sau curcan prezentând un conținut bogat de proteine și fier. De asemenea, carnea de struț este cunoscută ca fiind foarte săracă în colesterol constituindu-se ca o alternativă excelentă pentru persoanele care preferă carnea roșie (asemănătoare celei de vacă) și sunt îngrijorați de nivelul ridicat de grăsimi din dieta lor.Studiile recente din SUA, au arătat că în medie 57.57% din carnea ce îmbracă carcasa osoasă a animalului poate fi folosită. De aceea, de exemplu, pentru un struț cu o greutate de 250kg, Read More
Alimentația struților este cel mai important factor ce va influența creșterea unor păsări
sănătoase și productive.
Foarte adesea se fac grave erori în ceea ce privește nutriția struților,
lucru ce va reduce fertilitatea păsărilor și implicit scăderea productivității.
În ciuda mărimii sale, struțul este una dintre cele mai economice specii în ceea ce privește
hrana. Nu are nimic de-a face cu crescutul altor animale sau păsări productive, a căror
alimentație devine adesea neprofitabila. Cu toate acestea, amestecul (compoziția) corect al
alimentației struțului este o problemă foarte delicată. Psihologia acestei păsări alături de
particularitățile sale anatomice cer un amestec special, bine proporționat de ingrediente.
Hrănirea corectă garantează un venit substanțial ca urmare a obținerii unor păsări sănătoase,
viguroase ți productive.
De Read More