Stând nemişcat în incubator, oul de struţ nu dezvăluie nimic din ceea ce se petrece înăuntru sau din reprezentaţia impresionantă care urmează să înceapă. Totuşi, aici, la o crescătorie de struţi, avem ocazia să aflăm o mulţime de lucruri despre fascinantul proces de dezvoltare a unui struţ, începând cu depunerea oului.
Îngrijirea ouălor
Mama-struţ depune într-un cuib simplu săpat în nisip câteva ouă albe ca fildeşul, fiecare cântărind până la 1 kg şi 450 g. Apoi, muncitorii transferă ouăle proaspăt depuse în incubatoarele din crescătorie, unde vor sta aproximativ şase săptămâni.
În acest timp, ouălor incubate li se acordă o atenţie specială. Ele sunt ţinute la circa 37°C, Read More
Ідеальна вечірня сукня у Києві та, в якій почуваєшся красивою. Вечірні сукні у Києві надягають переважно на весілля, урочисті банкети, випускні вечори. Знижки та розпродаж вечірніх суконь
Недорогі вечірні сукні у Києві
Вечірні сукні 2023 – це сукні, які ми надягаємо в особливий день і з особливого випадку. Вечірні сукні шиють ошатних тканин таких як шифон, тафта, шовк, атлас або оксамит, останнім часом органза, блиск, фатин. (mai mult…)
Весілля – це один із найважливіших днів у житті кожної пари. Підготовка до весілля може зайняти багато часу і зусиль, включаючи пошук і вибір весільного салону. Київ – велике місто, де є безліч весільних салонів, що пропонують різні послуги для майбутніх наречених. (mai mult…)
Цивільне весілля – це також один із найважливіших днів у житті кожної жінки, тож ми хочемо мати приголомшливий та по-особливому особливий вигляд і бути найгарнішою у весільному залі. Цей день має бути ідеальним. (mai mult…)
Идеальное вечернее платье в Киеве то, в котором чувствуешь себя красивой. Вечерние платья в Киеве надевают преимущественно на свадьбы, торжественные банкеты, выпускные вечера. Скидки и распродажа вечерних платьев
Coaja oului de struţ are aceeaşi rezistenţă ca porţelanul chinezesc, fapt pentru care este folosită la confecţionarea diferitelor obiecte ornamentale. Ouă de struț golite de conținut pentru încondeiat/vopsit. Sunt găurite cu o singură gaură. Prețul este de 100 de lei/ou.
Cercetările arată că acest ulei este bogat în acizi grași esențiali, omega 3. 6 și 9 – deci apără sistemul cardiovascular și asigură bună circulație a sângelui. Întărește imunitatea.Grasimea de struț este , de asemenea, indispensabil in următoarele cazuri:-Leziunile suferite de diabetici ( gangrene )-Ințepătura de albină– frecați zona afectata si veti observa cum durerea dispare.-Arsuri – grăsimea de struț vindeca țesutul ars mai repede, alina durerea si reduce formarea cicatricilor-Dislipidemie –scade nivelul colesterolului total.-Călcîe crăpate-Degerături-Antiinflamator în eczeme
În ce privește patologia, în general, struțul este o pasăre
rezistentă la îmbolnăviri. Cu toate acestea se înregistrează câteva afecțiuni specifice.
Fracturi la nivelul aripilor – tratamentul constă în aplicarea pe aripa fracturată a unei scândurici și bandajarea cu o fașa care se încrucișează prin spate. Ruptura de până de la nivelul aripii sau cozii – în locul unde s-a produs ruptura de pană se efectuează dezinfecția locului cu tinctură de iod și struțul afectat se separă pentru a se evita canibalismul. Rănile cutanate se dezinfectează imediat după producerea lor și se tratează local cu antibiotice. Dacă rana este într-o zonă corporală în care se poate aplica bandajul, atunci se va aplica acesta(aripi, picior).
O altă afecțiune Read More
Cred că mulți din voi ați auzit despre Robert, băiatul care suferă de amiotrofie spinală de tip 1(cea mai severă formă).
Povestea lui Robert o puteți găsi aici: https://www.gofundme.com/f/lifeforrobert
Administrația Fermei de Struți Abaclia, auzind de această situație, a decis să se implice prin donarea banilor colectați din vânzarea unui ou de struț, prețul fiind de 350 lei.
Banii colectați vor fi transferați direct spre contul creat pentru Robert.
Pentru mai multe detalii sau pentru a lua legătura întru achiziționarea produsului, ne puteți contacta la numărul de telefon +37379791837, adresa de email ferma@struti.md .
– Lasă carnea să se dezgheţe în frigider, în ambalajul original, sigilat.
– Spală carnea înain te de preparare, după ce s-a dezgheţat şi usuc-o într-un şerveţel, tifon sau prosop de bucătărie.
– Se recomandă marinarea cărnii în cazul în care doreşti s-o prepari pe grătar.
– Bucăţile de Steak şi Fille se taie transversal fibrelor de muşchi şi se pot prăji în ulei vegetal câte 2-3 minute pe ambele părţi, având grijă ca interiorul să rămână roz (medium, medium-rare). Sare se pune numai la sfârşit.
– Este indicat ca înainte de servire, bucăţile de carne să fie puse pe farfurii preîncălzite şi să se păstreze acoperite timp de 2-3 minute.
– Bucăţile de Read More